Geborsteld eikenhout - Boomstam-tafels
Maatwerk mogelijk
Robuuste kwaliteit
Massief eikenhout
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Gratis bezorgen bij bestellingen vanaf €750,- binnen Nederland! Gratis bezorgen bij bestellingen vanaf €750,- binnen Nederland!

  Maatwerk mogelijk
  Robuuste kwaliteit
  Massief eikenhout

  Gratis bezorgen bij bestellingen vanaf €750,- binnen Nederland! Gratis bezorgen bij bestellingen vanaf €750,- binnen Nederland!

  Door het laten borstelen van het eikenhout komt de nerf meer naar boven en krijgt het hout een grovere look.

  Geborsteld eiken, wat is dat precies? Je wilt graag een nieuwe eettafel of eiken plank bestellen en doorloopt alle stappen in het bestelmenu. Naast het kiezen voor de verschillende behandelingen kom je ook de optie borstelen tegen, klinkt leuk, maar wat is het precies en wat doet het voor het eikenhout? Dat leggen wij hier graag uit.

  Een geborsteld eiken blad wordt na het lijmen en schuren geborsteld. Dit gebeurt met een grote mechanische staalborstel. Het zachte hout wordt gedeeltelijk verwijderd en hierdoor komen de korrels in het hout tevoorschijn. Wanneer een eikenblad geborsteld wordt, krijgt het blad een stoer en grof karakter en wordt de unieke tekening van het hout beter zichtbaar. Het is niet zo dat als je het blad laat borstelen het bestand wordt tegen vlekken en kringen, dit kun je bereiken door het blad te behandelen met een lak of was. 

  Geborsteld eiken in combinatie met lak

  Eikenhout is van zichzelf een vrij strakke houtsoort, licht van kleur en afhankelijk van de herkomst van het hout bevat eikenhout veel of weinig noesten. Wij werken met rustiek eiken, wat betekent dat ons hout noesten bevat. De noesten zijn opgevuld met een vulmiddel zodat er geen vuil en voedselresten in achterblijven. Wilt u dat de tafel zijn natuurlijke karakter behoudt met een iets grovere uitstraling, kies dan voor borstelen in combinatie met de Skylt lak. De Skylt lak is mat en transparant en zorgt ervoor dat het hout zijn natuurlijke kleur behoudt. Door het eikenhout te borstelen, in combinatie met de Skylt lak, blijft de tafel er heel natuurlijk uitzien.

  Geborsteld eiken met Skylt

  Geborsteld eiken in combinatie met was

  Een gekleurde was maakt het hout altijd donkerder. Bij Boomstam-tafels.com werken wij met Osmo hardwax in de zijdematte uitvoering. Dit betekent dat het blad een zijdematte afwerking krijgt, in een warmere teint dan de originele kleur van het hout. Doordat er bij het borstelen van het blad oneffenheden ontstaan, dringt de was dieper door in de zachtere delen van het hout en krijgt het blad een drukkere tekening. Door de combinatie van het borstelen en waxen van het blad krijgt het blad een stoerder uiterlijk en wordt de nerf van het hout nog beter zichtbaar, zie onderstaande foto.

  Geborste

   

  Nadat het mes door de borstelmachine is geweest, wordt het mes opnieuw geschuurd. Dit doen wij om scherpe randen aan het lemmet te voorkomen. Doordat het blad geschuurd is blijft de geborstelde look zichtbaar, maar voelt het blad wel gladder aan, waardoor uw kleding niet achter de ruw geborstelde delen van het eiken blad blijft hangen.

   

  Geborsteld Eiken in Combinatie Met Lak

   

  Met behoud van een geborsteld eiken blad

  Voor de lange levensduur van uw eikenblad is het belangrijk dat het blad goed onderhouden wordt. Met welke middelen u de tafel kunt onderhouden, hangt af van de manier waarop uw blad is behandeld. Hieronder staan ​​twee links voor de onderhoudsproducten die het beste werken bij een blad behandeld met Skylt lak of Osmo was. Naast het dagelijks reinigen van eikenhout met een mild reinigingsmiddel zoals groene zeep, kunt u per type behandeling ook verschillende onderhoudsproducten aanschaffen voor het preventief onderhoud van uw eikenblad. Vermijd altijd schoonmaakmiddelen waar citroen in zit, dit is namelijk een agressief schoonmaakmiddel en kan de behandeling van je eiken tafelblad aantasten.

  Onderhoudsadvies Skylt

  Onderhoudsadvies Osmo

  Vlekken voorkomen? Laat het dan direct behandelen en volg ons eigen onderhoudsadvies .

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »