Voorkom vlekken in de eettafel laat hem behandelen - Boomstam-tafels
Maatwerk mogelijk
Robuuste kwaliteit
Massief eikenhout
 • Incl.Excl.
  BTW
 • 0

  Gratis bezorgen bij bestellingen vanaf €750,- binnen Nederland! Gratis bezorgen bij bestellingen vanaf €750,- binnen Nederland!

  Maatwerk mogelijk
  Robuuste kwaliteit
  Massief eikenhout

  Gratis bezorgen bij bestellingen vanaf €750,- binnen Nederland! Gratis bezorgen bij bestellingen vanaf €750,- binnen Nederland!

  Eiken eettafel behandelen met lak of wax

  Een eiken tafel kopen is niet iets wat je jaarlijks wilt doen. Kies je voor eikenhout dan kies je voor kwaliteit! De prijs van eikenhouten meubelen liggen dan de gemiddelde bouwmarkt houten panelen. De houtsoort eiken kan jaren mee gaan, mits je er maar een dosis liefde aan toevoegt. Dat houdt in:

  1. De eiken planken op de juiste wijze verwerken tot een meubelstuk
  2. De tafel behandelen tegen vlekken en kringen
  3. Liefdevol mee omgaan
  4. De juiste prominente plaats in huis geven, precies wat hij verdient!

  Deze 4 punten zullen de beste basis zijn om jaren van jouw eiken tafel te kunnen genieten.

  Eiken eettafel behandelen zonder kleurverschil

  Wil je de eiken eettafel zo origineel mogelijk houden dan is het fijn als de eettafel behandeld wordt zonder kleurverschil. Door ervoor te kiezen om de eettafel te lakken met een blanke lak, dan behoud je de originele kleur van het hout. Eiken heeft van zichzelf een lichte kleur. Afhankelijk van de herkomst van het hout (Frans, Duits, Slavonisch, Amerikaans, Japans, etc) hebben de planken veel of weinig noesten.

  Kan ik zelf een houten eettafel lakken?

  Kwalitatief 

  Een houten eettafel lakken is niet een makkelijk karwei. Tegenwoordig vind je veel uitleg online hoe dit te doen thuis, en het is ook zeker mogelijk. Maar houdt er rekening mee dat je er een aantal dagen mee bezig bent en een goede droge ruimte nodig hebt. Kort samengevat heeft het meubelstuk 3 lagen nodig, rondom. Laag 1 moet drie tot vier uur drogen, laag 2 dient zes tot acht uur te drogen en na de 3e laag moet de tafel 24 uur drogen. Daarnaast is het van belang dat de tafel 14 dagen lang niet afgedekt wordt of in aanraking komt met water in verband met het uitharden van de lak.

  Tegen een kleine meerprijs regelen wij deze behandeling voor jou. Zo is jouw tafel direct beschermd en hoef jij je hier niet meer druk om te maken.

  Wil je het toch liever zelf doen? Dan kan je hier de beste uitleg lezen en het lak product bestellen: https://www.skyltlak.nl/eikenhouten-tafel-behandelen-of-opknappen/

  Kwalitatief Eikenhout

  Houten eettafel behandelen met wax

  Wil je het eikenhout een kleurtje geven? Dan is een wax behandeling een optie. Wax wordt veel gebruikt voor een eiken tafel. Een voordeel hiervan is dat hardwax na uitharding slijtvast wordt. Zo trekt het minder snel vlekken aan dan een olie. Een ander voordeel van wax is dat de tekening van het hout goed zichtbaar blijft en dat het heerlijk ruikt! Wax is ten opzichte van olie ook gemakkelijker te onderhouden.


  Kan ik zelf mijn eettafel waxen?

  Een eettafel waxen is een bezigheid die een paar dagen in beslag neemt. De eerste laag moet aangebracht worden op het ruwe, geschuurde oppervlak. Daarna dient het hout 8 tot 10 uur te drogen bij het liefst 23 graden & 50% luchtvochtigheid. Na licht opschuren kan de tweede laag aangebracht worden, waarna deze ook 8 tot 10 uur minimaal dient te drogen.

  Gezien er bij een wax behandeling slechts 2 lagen aangebracht dienen te worden, is deze behandeling voordeliger. Verder is het net zoveel werk als een lak behandeling, en scheelt het qua droogtijd ook niet veel van elkaar. Advies om het zelf te doen vind je via: https://osmonederland.nl/p/osmo-hardwax-olie-original/

  Vlekken in mijn eiken eettafel

  In het begin was je nog helemaal blij met je houten tafel, maar naarmate de maanden vorderen, verschijnen er steeds meer lelijke vlekken van koffie, wijn, inkt en vet.. HELP! Je eettafel staat er nou eenmaal niet voor de sier in huis. Er wordt aan geleefd, en zo kunnen er vlekken ontstaan, zelfs bij normaal gebruik. Gelukkig zijn er een aantal middeltjes die wellicht de oplossing kunnen geven.

  1. Groene zeep: Maak een sopje van groene zeep en warm water en wrijf dit met een zachte spons over je tafel. Even laten staan, afspelen en droogwrijven met een schone doek.
  2. Soda: Op dezelfde manier als de groene zeep, maar werkt wellicht effectiever.
  3. Schuren: Is het echt een hardnekkige vlek, dan kan je tafel opnieuw schuren. Gebruik eerst grof schuurpapier, en vervolgens een ronde fijn schuurpapier zodat je de krassen weghaalt. Zorg er wel voor dat je het gehele oppervlak schuurt! En vergeet niet de tafel direct goed te behandelen om vlekken in de toekomst te voorkomen.

  LET OP: Enkel vlekbehandeling bij onbehandelde tafels

  Bovenstaande tips zijn handig, en hebben bij velen al voor een goed resultaat gezorgd. Ze zijn echter niet altijd dé oplossing. Zo zijn deze tips enkel te gebruiken bij onbehandelde tafels. Is de tafel al behandeld dan is enkel volledig opnieuw schuren een optie.

  Vlekken voorkomen? Laat hem dan direct behandelen en houd je aan de onderhoudsadviezen.

   

            Kwalitatief Eikenhout Kwalitatief 

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »